Amazon marketing

Geef je verkopen een boost op Amazon.

Waarom adverteren op Amazon?

Meer dan 40% van alle online orders in het buitenland vinden plaats via Amazon. Met de komst van Amazon naar Nederland is dit een unieke gelegenheid als webshop-eigenaar of marketeer om vooraan te staan wanneer de knikkers opnieuw verdeeld worden in het e-commerce landschap.

Jarenlang wordt het e-commerce landschap in Nederland al gedomineerd door Bol.com. Daaronder vind je webwinkels zoals Coolblue, Zalando en Wehkamp. Wat veel Nederlanders niet weten, is dat Amazon de afgelopen jaren in Nederland al de 6e plaats innam in de Twinkle top 100, zonder dat het ook maar is begonnen met adverteren in Nederland. (Twinkle, 2019)

Wat kost adverteren op Amazon?

Het adverteren of promoten van je producten op Amazon is uiteraard niet gratis. Aanmelden als verkoper op Amazon kost maandelijks 39 euro. Dit zijn je vaste kosten. Afhankelijk van de producten of diensten die je verkoopt, betaal je per sale zo’n 10 tot 15% aan platform fee.

Zoals je ziet, betaal je een behoorlijke fee aan Amazon wanneer je wilt adverteren op Amazon.  Het is dan ook aan te raden om alleen met eigen producten Amazon te betreden als verkoper. Voordeel hiervan is dat je vaak hogere marges hebt en de fee gemakkelijker kunt betalen.

Wat zijn mijn kansen op Amazon?

Amazon brengt ontzettend veel mogelijkheden met zich mee. Toch verschillen de kansen enorm per product. Wil je voordat je op Amazon gaat adverteren – en veel tijd & geld gaat investeren – liever eerst een vrijblijvende Quick Scan ontvangen van de mogelijkheden op Amazon? Neem dan contact met ons op.

Je ontvang binnen 3 werkdagen een rapport op maat voor je webwinkel in je mailbox. Hierin behandelen we 3 onderwerpen:

  1. Wat is de kans om winst te boeken op Amazon? Je ontvangt geschatte omzetcijfers.
  2. Wat is de vraag naar je producten op Amazon? Je ontvangt een niche score voor je productgroep.
  3. Hoe staat het met de concurrentie op Amazon? Je ontvangt geschatte omzetcijfers van concurrenten en inzicht in hun prijsstrategie.

In het rapport krijg je verder inzichten in:

  • Zoekvolumes van je product op Amazon.
  • Concurrentieanalyse van soortgelijke aanbieders op Amazon.
  • Gemiddelde prijs van de producten die je wilt gaan aanbieden op Amazon.
  • Aantal benodigde reviews die je nodig hebt om écht in Amazon te scoren.
  • Algemeen rapportcijfer: Is het raadzaam om in te stappen op Amazon op een schaal van 1 tot 10.

Na het ontvangen van het rapport weet je of Amazon de moeite waard is om in te stappen.

Amazon uitbesteden

Veel webwinkels besteden hun online marketing uit. Al meer dan 5 jaar helpen we bedrijven bij hun vindbaarheid op Google en Marketplaces. Met de komst van Amazon naar Nederland is er dus een nieuw verkoopkanaal bijgekomen om de producten van je webwinkel te verkopen.

Heb je nog geen idee waar je moet beginnen of ben je op zoek naar een bureau die al meerdere klanten op weg heeft geholpen met Amazon? Neem dan contact met ons op. Je ontvangt op basis van je wensen een vrijblijvende offerte op maat inclusief uiteraard een aanbeveling en verwachting van je prestaties op Amazon. YourFellow hebt je graag met het uitbesteden van je Amazon advertising.

Amazon marketing bureau

YourFellow is een online marketingbureau met een sterke focus op performance. Onze specialisten nemen het adverteren op Amazon, Google, Facebook en andere kanalen uit handen voor onze klanten. Maandelijks ontvangen klanten van ons een rapportage op maat met de prestaties per kanaal inzichtelijk. Zo verlies je nooit het rendement uit het oog.

Bij YourFellow krijg je een zeer ervaren team aan marketeers. Ons individuele werk is zowel 2017 als 2019 bekroond met een ‘Dutch Search Award’. Twijfel je aan onze deskundigheid? We overtuigen je graag middels een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Bekijk ook onze overige online marketing diensten of lees meer over YourFellow.

Laat hieronder je naam en e-mailadres achter en we nemen contact met je op.

Starten-met-Amazon-adverteren-png

Starten met Amazon?

Onze specialisten staan je graag te woord. Laat je gegevens hieronder achter.