adverteren op pinterest in nederland

Adverteren op Pinterest

Eindelijk. We kunnen adverteren op Pinterest in Nederland. Waar buiten Nederland al jaren succesvol geadverteerd wordt op Pinterest kunnen nu ook Nederlandse bedrijven ruimte inkopen op het meest creatieve platform van Nederland.

Waarom adverteren op Pinterest?

Pinterest gebruikers zijn misschien wel de meest nieuwsgierige gebruikers ter wereld. Pinterest wordt namelijk echt gebruikt in de oriëntatiefase. Dit betekent dat er op het Pinterest platform voornamelijk generiek gezocht wordt.

Door te adverteren als merk op Pinterest zorg je ervoor dat je met een relevante oplossing of inspiratie komt voor de zoekopdracht van potentiële klanten. Pinterest gebruikers, ook wel Pinners genoemd, staan vaak open voor nieuwe ideeën.
Aan jou als bedrijf,

Adverteren op Pinterest is dus ideaal om je merkbekendheid te vergroten.
Hoe werkt adverteren op Pinterest?
Binnen Pinterest kunnen gebruikers interessante afbeeldingen pinnen. Dit betekent platgezegd dat men afbeeldingen vastzet. Deze afbeeldingen kun je toevoegen aan een bord. Dit wordt vaak gebruikt door vrouwen en mannen met interesses in mode en interieurinrichting.

Met je advertenties op Pinterest toon je jouw merk, bedrijf of product aan een specifieke doelgroep. Dit kun je doen op de volgende manieren:

• Promoted Pins
• Promoted Video Pins
• Promoted Carousels
• Promoted App Pins

Afhankelijk van je doelstellingen kunnen we je een advies op maat geven. Binnen Pinterest kun je kiezen voor een viertal campagnedoelstellingen, namelijk:

1. Naamsbekendheid
2. Videoweergaven
3. Verkeer naar je website
4. App-insallaties

Met name de eerste 2 doelstellingen zijn gericht op merkbekendheid. Deze twee doelstellingen worden afgerekend op basis van het CPM model. Dit betekent dat je bedrag per 1000 vertoningen betaal. Dergelijke campagnes zijn ideaal om je merk of product te laden.

Vaak wordt de naamsbekendheid van je merk gemeten door te kijken naar een up-lift in direct verkeer of een toename aan branded zoekopdrachten. (zoekopdrachten die je merk- of bedrijfsnaam bevatten vanuit Google)

Welke advertenties kun je tonen op Pinterest?

We gaven eerder al aan dat je op 4 manieren kunt adverteren. We lichten deze vier vormen graag toe.

Promoted Pins

De meest standaard vorm: Promoted Pins. Je toont dus je bedrijf, merk of product tussen de borden van anderen met een promoted pin. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om de door je geadverteerde ‘Pin’ of afbeelding te pinnen. Daarnaast kunnen gebruikers doorklikken naar je pagina of website.
Een voorbeeld hiervan vind je hieronder.

promoted pins adverteren op pinterest

In beeld: Promoted Pins op Pinterest

Promoted Video Pins

Naast de geruliere Promoted Pins, waarbij je dus gebruik maak van afbeeldingen kun je ook kiezen voor de inzet van video.
Deze vorm werkt eigenlijk hetzelfde, behalve dat hierbij de doelstelling waarschijnlijk meer ligt op naamsbekendheid en videoweergaven. Een ideale advertentievorm om je naamsbekendheid te vergroten onder een relevante doelgroep.


Promoted Carrousels

Een carrousel advertentie is hét ideale advertentieformaat wanneer je een verhaal wilt vertellen of wanneer je in één afbeelding net niet genoeg kwijt kunt. Ideaal om bijvoorbeeld een complete outfit of inrichting te laten zien met leuke details.

Met een gepromote carrousel kun je dus meerdere afbeeldingen promoten. Gebruikers kunnen eenvoudig door de afbeeldingen ‘swipen’.

Vertel je verhaal in maximaal vijf afbeeldingen. Hoe de caroussel werkt? Je ziet hieronder.


Gepromote App-pins

Heb je een app die je wilt promoten? Dan is de ‘gepromote app-pin’ de uitkomst voor je merk. Ideaal voor het stimuleren van app-installaties en je doelgroep kennis te laten maken met jullie unieke app.

Het meest ideale van deze functionaliteit? Gebruikers hoeven de Pinterest-app niet eens te verlaten.

Terwijl je doelgroep op Pinterest ideeën aan het opdoen zijn, kunnen ze je app installeren zonder dat ze Pinterest verlaten. Ideaal!

Ik wil adverteren op Pinterest

Ben je overtuigd en wil je adverteren op Pinterest? Neem contact op met YourFellow.

Wij zijn een online marketing bureau gevestigd in Zevenbergen, West-Brabant. Met creatieve en effectieve online marketing helpen we kleine, maar ook grotere ondernemingen met het behalen van hun doelstelling.

Wij maken vrijblijvend een advies op maat afhankelijk van jouw vraag en doelstelling.

Naast het adverteren op Pinterest zijn ook gecertificeerde Google Ads specialisten.

Laat je verder inspireren!

122% groei

122% groei met behulp van SEO

YourFellow experimenteert regelmatig met eigen projecten om nieuwe learnings op te doen voor haar klanten. Een van deze projecten is een website gericht op Black

Verder lezen


Contactgegevens

Kornalijn 17
4762 CE
Zevenbergen
Info@yourfellow.nl
+0168 85 26 45

KVK: 77764730
BTW: NL861133730B01

Online marketingbureau West-Brabant


Openingstijden

Maandag: 08.00 – 18.00
Dinsdag:  08.00 – 18.00
Woensdag:  08.00 – 18.00
Donderdag:  08.00 – 18.00
Vrijdag:  08.00 – 16.30
Zaterdag:  09.00 – 13.00
Zondag: Gesloten