Marketplaces

Verkoop jouw producten op grote marketplaces, zoals Amazon en bol.com

Marketplaces: if you can't beat them, join them!

Marketplaces zijn populairder dan ooit! Amazon & bol.com: het zijn grote spelers die veel invloed hebben op het online koopgedrag van de consument. Wist je bijvoorbeeld dat meer dan de helft van de online consumenten drie of meer aankopen doet bij een van deze grote platformen? Als webshop wordt het moeilijk om tegen Amazon en bol.com op te boksen. Dus… if you can’t beat them, join them! YourFellow helpt jou met marketplace advertising om de kansen die marketplaces bieden met beide handen aan te pakken. Ready om jouw bedrijf online te laten groeien?

Meer weten?

Op je gemak verder lezen wanneer het jou uitkomt? Download het gloednieuwe ‘Wij zijn YourFellow’ brandbook, zo leer je ons direct kennen.

De voordelen van Marketplace

  • Grote bezoekersaantallen (bol.com heeft 10.5 miljoen maandelijkse bezoekers);
  • Bezoekers hebben al de intentie tot koop;
  • Eenvoudig instappen en flexibel adverteren;
  • Met juiste targeting een zeer effectief middel.

Nog niet overtuigd waarom je aan de slag zou moeten met marketplaces? Lees alles over de kansen die marketplaces met zich meebrengen in onze blog.

Marketplace advertising: op het juiste moment in contact met de doelgroep

Als online marketing bureau zijn wij voor onze klanten voortdurend bezig met de customer journey van de doelgroep. Welke route legt de doelgroep af en wat zijn de touchpoints? Steeds vaker ligt de start en eindbestemming binnen marketplace. Een groot voordeel van dit platform is dat je de bezoeker op een beïnvloedbaar moment aantreft. Deze heeft namelijk al een intentie tot koop. De bezoeker wil een product aanschaffen en wordt eenvoudig en snel verleid door de juiste aanbieder. Door op de juiste zoekwoorden te adverteren kan het adverteren via een marketplace onwijs effectief zijn. 

Klinkt makkelijker gezegd dan gedaan;) Inmiddels wordt namelijk 65% van de aankopen gedaan via partners. Opvallen binnen Marketplace vraagt dus om slimme, vraaggestuurde, kwalitatieve advertenties. En laten wij daar nou net alles vanaf weten! De digital marketing consultants van YourFellow staan klaar om jouw bedrijf te laten groeien via een marketplace. Maatjes worden?

Hoe komen we tot effectieve marketplace advertising

Voordat we aan de slag gaan bekijken we naar de huidige opzet. Hoe presteert het account nu? Welke tooling wordt er gebruikt en hoe kunnen we zoveel mogelijk automatiseren en optimaliseren.

Samen bespreken we de eerste inzichten en kijken we ook vooral vooruit. Welke doelen willen we behalen en wat is er nodig om daar te komen. We bepalen welke productgroepen interessant zijn om te verkopen op Bol & Amazon. Daarnaast analyseren we de prijzen van concurrenten en zorgen we ervoor dat je producten interessant genoeg zijn om te verkopen.

Nu we weten waar we naartoe willen is het tijd om bergen met werk te verzetten. Deze fase is het meest intensief, maar hier pluk je in een later stadium de vruchten van. We optimaliseren alle productlistings, bouwen advertising campagnes en automatiseren workflows. Denk hierbij aan e-mailmarketing voor reviews en uiteraard een koppeling met je webshop of fullfilment partij.

De renners zijn los. We zijn onderweg, maar Parijs is nog ver. Aan de hand van de data die binnenstroomt optimaliseren we onze productlistings, vergaren we extra reviews op interessante producten én optimaliseren we de advertising campagnes voor het maximale rendement. Dit alles in overleg met jou en met maar één doel: jouw online doelstelling behalen, daar krijgen we energie van!

Neem vrijblijvend contact met ons op

Onze specialisten staan je graag te woord. Laat je gegevens hieronder achter.